Štednja i ulaganje

Štednja i ulaganje

 

Sadržaj radionice obuhvaća osnove štednje i ulaganja i motivira na redovito vođenje osobnih financija te promišljanje koristimo li ponuđene vrste proizvoda na tržištu na najbolji mogući način. Radionicu vode predstavnici banaka u projektu. Preporučili bismo je svakome, iako nije namijenjena financijskim stručnjacima.

Ova radionica nije financijsko savjetovanje već daje sažeti pregled osnovnih štednih proizvoda i ulaganja, razloge za vođenje osobnih financija, upućuje na što moramo obratiti pažnju prilikom odabira jedne ili druge vrste štednje i ulaganja, s naglaskom da je vođenje i upravljanje osobnim financijama vrlo individualno. Pojedinačne financijske situacije ne rješavaju se na radionici niti nakon nje. Za to je najbolji individualni stručni savjet u registriranoj financijskoj ustanovi kao što je banka.

U sklopu projekta unapređenja financijske pismenosti s temom Upravljanje osobnim financijama, od 2006. do 2010. u devet gradova održali preko 200 radionica za više od 1,600 građana pod nazivom “Kako uskladiti primanja i troškove?” i ponudili besplatnu e-aplikaciju za vođenje osobnih financija (dostupno nawww.hub.hr/uof/).

Građani su pokazali želju za dodatnim znanjima o štedno-ulagačkim proizvodima te smo ponudili nove radionice u proljeće 2012. Svakako preporučujemo dolazak na radionicu, s napomenom daje od sada dostupan i informativni pisani materijal o štednji i ulaganju kojeg možete preuzeti na www.hub.hr.