CROATIA GRAND PRIX SECURITY 2016. pripao HUB-u za kampanju “SIGURNOST NA INTERNETU”

Zagreb, 13. listopada 2016. - Hrvatska udruga banaka dobitnik je "Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2016." za edukativnu kampanju "Sigurnost na internetu". To vrijedno priznanje osvojeno je u kategoriji "Medijska promocija sigurnosti". Nagradu je u Opatiji, na 10. Konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti direktoru Hrvatske udruge banaka g. Zdenku Adroviću uručio g. Đuro Črnjak, potpredsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

 U objašnjenju nagrade, višečlani stručni žiri istaknuo je posebnu važnost HUB-ove kampanje u podizanju svjesnosti građana o potencijalnim prijetnjama u online prostoru i poticanju na povećan oprez u korištenju internetskih usluga.

Podsjećamo, ovogodišnja kampanja "Sigurnost na internetu" objavila je nove rezultate istraživanja o tome koliko građani u Hrvatskoj vode računa o zaštiti svojih podataka na internetu. Uz predstavljanje rezultata istraživanja koje je na reprezentativnom uzorku provela agencija Media Net, nastavljena je i on line kampanja kojima se građane upozorava o važnosti zaštite od internetskih prijevara, a promoviran je i dodatni sadržaj HUB-ove specijalizirane internetske stranice www.sigurnostnainternetu.hr, namijenjene svima koji se žele informirati o prijetnjama na internetu te preuzeti korisne savjete o načinima zaštite.

 „Zahvaljujemo cijenjenom žiriju koji je prepoznao naša nastojanja da građanima pružimo što više edukativnih informacija o tome kako se zaštiti od internetskih prijevara. Banke i same ulažu puno u sigurnost svojih sustava i vlastitih on line usluga te prate najnovija svjetska sigurnosna rješenja, ali je jednako važno da i građani znaju kako i koliko često u svakodnevnom životu trebaju štiti vlastite podatke. Smatramo ohrabrujućim podatkom da 41 posto građana smatra da se trebaju više educirati o sigurnosti na internetu, no uz medijske kampanje postoji još puno prostora da se edukacije poboljšaju, posebno na radnom mjestu za odrasle, ali i u obrazovnim institucijama za našu djecu. Svakako da ćemo kroz sve naše aktivnosti i putem naše web stranice sigurnostnainternetu.hr nastaviti s edukacijom te kao i do sada usko surađivati na svim resornim državnim tijelima i strukom koji brinu o zaštiti i sigurnosti. Sve kako bismo u ovom modernom on line okruženju mogućnost od   prijevara zajedničkim naporima sveli na minimum“ , istaknuo je prilikom uručenja nagrade, g. Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti prvi put je dodijelila "Veliku nagrada sigurnosti”  2011., a ove je godine dodijeljena u čak 11 kategorija. Nagrade je odabrao ovogodišnji stručni žiri u sastavu: predsjedavajući prof.dr.sc.Vlatko Cvrtila, dekan Veleučilišta VERN Zagreb, doc.dr.sc. Valentina Kranželić, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu, dr.sc. Krunoslav Borovec, Ravnateljstvo policije RH, doc.dr.sc. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, novinarka Ana Raić-Knežević  i mr. Alen Ostojić, predsjednik HUMS-a.

 

LinkedIn icon