Financijski vodič za mlade

Dobre se financijske navike razvijaju od djetinjstva, a loše treba što prije ispraviti. Srećom, upravljanje financijama može se naučiti. Sve počinje dobrim financijskim planom i vođenjem osobnog ili kućnog budžeta. Dobro planiranje, među ostalim, podrazumijeva poznavanje financijskih proizvoda i usluga da bismo mogli odabrati najbolje u određenoj životnoj situaciji  i izbjeći dodatne troškove.

Hrvatska udruga banaka (HUB) izradila je Financijski vodič za mlade, edukativni materijal koji mladima pruža informacije za lakše upravljanje financijama na važnim životnim prekretnicama poput odlaska na fakultet, prvog zapošljavanja, kupovine kuće ili automobila, vjenčanja, rođenja djeteta ili odlaska u mirovinu. Dobre se financijske navike razvijaju od djetinjstva, a ovaj Vodič pomoći će im u dobrom planiranju i upoznavanju financijskih proizvoda i usluga kako bi u važnim životnim situacijama odabirali najbolje te izbjegli dodatne troškove. 

Osim Vodiča HUB je pripremio Infografiku s izdvojenim rezultatima istraživanja financijske pismenosti u Republici Hrvatskoj koje je 2015. godine za Hrvatsku narodnu banku i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga, a prema metodologiji Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), provela agencija Ipsos.

Materijale možete preuzeti na našim internet stranicama:

Financijski vodič za mlade

Infografika

 

LinkedIn icon