Od 9. do 13. ožujka 2015. održat će se prvi Europski tjedan novca u više od 20 zemalja

 

 

S ciljem podizanja značaja financijskog obrazovanja kod djece i mladih, Europska bankovna federacija (EBF) i njezine članice u preko 20 europskih zemalja organiziraju prvi Europski tjedan novca (European Money Week), koji će se održati od 9. do 13. ožujka 2015. godine.

I Hrvatska udruga banaka (HUB), punopravna članica EBF-a, aktivno će sudjelovati u obilježavanju Europskog tjedna novca.

Tjedan će biti posvećen financijskom obrazovanju u Europi, s brojnim događajima na europskoj i nacionalnoj razini. Pregled Europskog tjedna novca s primjerima nacionalnih praksi dostupan je na internet stranicama: www.europeanmoneyweek.eu

EBF je najavila da će se Europski tjedan novca organizirati svake godine. Očekuje se kako će projekt u budućnosti rasti i povećati opseg aktivnosti. Europski tjedan novca održava se u isto vrijeme kad i Svjetski tjedan novca (Global Money Week), kojemu je cilj na svjetskoj razini poticati značaj financijske pismenosti.

Osim HUB-a, niz drugih institucija i poslovnih udruženja u Hrvatskoj pripremaju aktivnosti kojima će obilježiti Europski tjedan novca.

 

LinkedIn icon