Odbor za cyber sigurnost Europske bankovne federacije u Zagrebu

    

  

Zagreb, 07. travnja 2017. - Hrvatska udruga banaka imala je jedinstvenu priliku biti domaćin 11. sjednice Odbora za cyber sigurnost Europske bankovne federacije. Predsjednici i članovi međunarodnog Odbora okupili su se 6. i 7. travnja u Zagrebu, kako bi razmijenili iskustva i raspravili o stanju cyber sigurnosti u Europi te najavili nove sigurnosne inicijative europskih banaka.

Razgovaralo se o godišnjem sigurnosnom izvještaju Europske bankovne federacije, o suradnji Federacije i Europske agencije za informacijsku i mrežnu sigurnost (ENISA) te o planu rada EBF Cyber Securtiy radne grupe za 2017. godinu. Sastanku su prisustvovali i gosti predavači iz Europola EC3 i FS ISAC-a, prezentirana je nizozemska inicijativa TIBER (Threat Intelligence Based Ethical Red Teaming) te projekt LEET (Security rating and labelling) i EU OF2CEN.

Međunarodni cyber stručnjaci imali su od predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova priliku čuti i hrvatska iskustva u pogledu zaštite od cyber kriminala, a predstavljeni su i dosadašnji rezultati domaćeg Odbora za sigurnost Hrvatske udruge banaka.

Pozivu na sastanak koji se održao u srcu Zagreba (u hotelu Dubrovnik) odazvali su se mnogi članovi Odbora – od predstavnika Irske (predsjednika Odbora, g. Keitha Grossa) do članova iz Španjolske, Belgije, Bugarske, Češke, Danske, Francuske, Njemačke, Italije, Latvije, Liechtensteina, Luxembourga, Nizozemske, Portugala. Neki od njih imali su prilike po prvi put doživjeti ljepotu proljetnog Zagreb pa je to ujedno bila i mala turistička promocija hrvatske metropole.

LinkedIn icon