Počele radionice za poduzetnike "Poduzetnici i banke – zajedno na putu do uspjeha"

Radionice su namijenjene zaposlenicima i vlasnicima malih i srednjih poduzeća, onima s malo iskustva ili bez iskustva u poslovanju s bankama, kao i poduzetnicima - početnicima.

Predavači radionice su stručnjaci iz banaka koji svakodnevno rade s malim i srednjim poduzetnicima, a pripremili su je predstavnici 11 banaka članica Hrvatske udruge banaka: Banka Kovanica, Erste & Steiermärkische Bank, Hrvatska poštanska banka, Hypo Alpe-Adria-Bank, Istarska kreditna banka Umag, Karlovačka banka, OTP banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Société Générale Splitska bankai Zagrebačka banka.

Banke, sudionice ovoga projekta, doniraju vrijeme svojih zaposlenika čime radionice za poduzetnike postaju još jedna od aktivnosti u segmentu društveno odgovornog poslovanja - financijskog opismenjavanja poduzetnika. Radionica nije pojedinačno savjetovanje poduzetnika već daje odgovore i pregled faza kreditnog procesa u banci – na što banka mora obratiti pažnju prilikom zasnivanja kreditnog odnosa, odnosno što točno procjenjuje u kreditnom prijedlogu poduzetnika. Također, radionica ukratko upućuje na aktualne zakone i propise Republike Hrvatske, donosi pregled dokumentacije koju poduzetnik mora priložiti prilikom traženja kredita, objašnjava financijske pokazatelje ključne za dobar kreditni prijedlog.

Radionice počinju danas u Zagrebu (sljedeći termin - 26. svibnja), a do ovog trenutka dogovoreno je njihovo održavanje i u Osijeku, Puli, Rijeci (29. ožujka), Splitu (10. ožujka) i Zadru.

Sve dodatne informacije, uključujući i raspored održavanja radionica, nalaze se na internet stranicama HUP-a - www.hup.hr i HUB-a - www.hub.hr

Zainteresirani poduzetnici mogu se informirati i prijaviti putem e-maila puma@hup.hr

LinkedIn icon