Proljetni ciklus besplatnih radionica za građane u sklopu projekta Upravljanje osobnim financijama "Štednja i ulaganje: Mudro je imati informacije"

Radionica svojim sadržajem pokriva osnove štednje i ulaganja, motivira na redovito vođenje osobnih financija te promišljanje koristimo li ponuđene vrste proizvoda na tržištu na najbolji mogući način.

Radionica nije financijsko savjetovanje već daje sažeti pregled osnovnih štednih proizvoda i ulaganja, razloge za vođenje osobnih financija, ukazuje na što je potrebno obratiti pažnju prilikom odabira jedne ili druge vrste štednje i
ulaganja, s naglaskom da je vođenje i upravljanje osobnim financijama individualno.Važno je naglasiti da se pojedinačne financijske situacije ne rješavaju na radionici niti nakon nje. Za to je najbolji individualni stručni savjet u registriranoj financijskoj ustanovi kao što je banka.

Radionice zajednički provode GIU Hrvatska udruga banaka i pet banaka članica: Erste&Steiermärkische Bank, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Sberbank i Zagrebačka banka.

Podsjetimo, na 212 interaktivnih radionica za građane "Kako uskladiti primanja i troškove?" koje su se odvijale unutar projekta "Upravljanje osobnim financijama" koliko ih je održano od 2006. godine do danas, sudjelovalo je oko 1650 polaznika. Povratni utisci polaznika radionica, kao i šire javnosti, izuzetno su pozitivni te je oko 98% polaznika izjavilo da će radionicu nekome preporučiti, najviše prijateljima i kolegama s posla. Većina polaznika radionica su žene (preko 60 posto), a zanimljivo je kako su građani u anketi izjavili da im pri upravljanju financijama najviše pomažu informacije koje pronađu na internetu. Ove radionice su još uvijek unikatan primjer međusektorske suradnje u kojoj banke ulažu u zajednicu te zajednički podižu razinu znanja građana o ovako važnoj temi - osobnim financijama.Također, nakon 4 godine izvođenja radionice o upravljanju osobnim financijama "uživo", na našim internet stranicama dostupna je i interaktivna radionica na adresi www.hub.hr

Po uzoru na naš projekt upravljanja osobnim financijama, banke u Republici Srbiji, pod pokroviteljstvom Global Compacta, preuzele su našu temu i vrlo sličan model radionice.

Dolazak na radionicu “Štednja i ulaganje: Mudro je imati informacije” je besplatan, ali ga je potrebno najaviti zbog interaktivnog karaktera i preporuke da u grupi bude do 20 polaznika.

Radionice provode timovi od dvoje zaposlenika iz različitih banaka, čime u ime banke doniraju zajednici svoj rad.

Predviđeno trajanje svake radionice je oko 90 minuta. Svi zainteresirani građani mogu najaviti dolazak putem e-maila radionica@hub.hr ili telefonski na broj 01 4860-080 od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati.


Raspored održavanja radionica u Zagrebu:
Srijeda, 24. travnja 2013., 8. svibnja 2013., 15. svibnja 2013. i 22. svibnja
2013. u 17 sati.


Lokacija:

TACSO (www.tacso.org), Zagreb, Amruševa ulica 10, 1. kat.
TACSO je Tehnička pomoć organizacijama civilnog društva, projekt kojega
financira Europska komisija.

LinkedIn icon