Radionice za poduzetnike

"Poduzetnici i banke – Zajedno na putu do uspjeha", naziv je radionica za poduzetnike, zajedničkog projekta Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Hrvatske udruge banaka (HUB) kojim će se nastojati olakšati komunikacija te educirati i informirati polaznike o zasnivanju poslovnog odnosa s bankom, posebice o kreditnom odnosu.

HUP

Radionice su namijenjene zaposlenicama i vlasnicima malih i srednjih poduzeća, onima s malo iskustva ili bez iskustva u poslovanju s bankama, kao i poduzetnicima - početnicima.

Predavači radionice su stručnjaci iz banaka koji svakodnevno rade s malim i srednjim poduzetnicima, a pripremili su je predstavnici 11 banaka članica Hrvatske udruge banaka: Banka Kovanica, Erste & Steiermärkische Bank, Hrvatska poštanska banka, Hypo Alpe-Adria-Bank, Istarska kreditna banka Umag, Karlovačka banka, OTP banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Société Générale Splitska banka, Zagrebačka banka.

Banke, sudionice ovoga projekta, doniraju vrijeme svojih zaposlenika čime radionice za poduzetnike postaju još jedna od aktivnosti u segmentu društveno odgovornog poslovanja - financijsko opismenjivanje poduzetnika. Radionica nije pojedinačno savjetovanje poduzetnika već daje odgovore i pregled faza kreditnog procesa u banci – na što banka mora obratiti pažnju prilikom zasnivanja kreditnog odnosa, odnosno što točno procjenjuje u kreditnom prijedlogu poduzetnika. Također, radionica ukratko upućuje na aktualne zakone i propise Republike Hrvatske, donosi pregled dokumentacije koju poduzetnik mora priložiti prilikom traženja kredita, objašnjava financijske pokazatelje ključne za dobar kreditni prijedlog.

Radionice počinju 1. ožujka 2011. godine u Zagrebu, a dogovoreno je njihovo održavanje i u Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu i Zadru.

Sve dodatne informacije, uključujući i raspored održavanja radionica, također se nalaze i na internet stranicama HUP-a. Zainteresirani poduzetnici mogu se informirati i prijaviti putem e-maila puma@hup.hr