Vizija bankovnog poslovanja na Jedinstvenom digitalnom tržištu (Digital Single Market) EBF-a

Europska bankovna federacija (EBF) predstavila je Europskoj komisiji svoju viziju bankovnog poslovanja na Jedinstvenom digitalnom tržištu pod nazivom „Innovate. Collaborate. Deploy.“ („Inoviraj. Surađuj. Pokreni.“)

U dokumentu je identificirano devet ključnih pitanja koje je potrebno riješiti u bliskoj budućnosti kako bi tvrtke koje se bave financijskom tehnologijom učinkovito razvijale inovativne bankarske usluge u Europskoj uniji. Predsjednici i članovi uprava desetak najvećih europskih banaka iznijeli su glavne prijedloge na okruglom stolu 14. studenoga 2016. izravno povjereniku EK zaduženom za financijsku stabilnost g. Valdisu Dombrovskisu i povjereniku EK zaduženom za Jedinstveno digitalno tržište g. Güntheru H. Oettingeru.

Vizija daje preporuke i rješenja za usluge kao što su e-identifikacija, cloud poslovne aplikacije, upravljanje podacima, cybersecurity, digitalne platforme, plaćanja i razvoj digitalnih vještina. Predlaže se i stvaranje regulatornog okvira unutar Europske unije koji će omogućiti tvrtkama da testiraju provođenje novih prekograničnih financijskih usluga. 

Cijeli EBF-ov dokument „Innovate. Collaborate. Deploy.“ nalazi se na http://bit.ly/BankFintechDSM

LinkedIn icon