Događanja

Sredstva fondova EU – Aktualnosti i najave za male i srednje poduzetnike

Hrvatska udruga banaka (HUB) u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) organizira konferenciju Sredstva fondova EU – aktualnosti i najave za male i srednje poduzetnike.

Pročitajte više

Predstavljeni rezultati GEM istraživanja za 2017. godinu

Zagreb, 11. svibnja 2018. - Predstavljeno je najveće istraživanje hrvatskog poduzetništva Global Entrepreneurship Monitor (GEM) za 2017. godinu u Hrvatskom novinarskom domu, u suradnji s Hrvatskom udrugom banaka i Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Pročitajte više

Predstavljanje Global Entrepreneurship Monitor (GEM) istraživanja za Hrvatsku za 2016. godinu

Hrvatska udruga banaka sponzor je istraživanja Global Entrepreneurship Monitor (GEM) za Hrvatsku za 2016. godinu.

Riječ je o najvećem svjetskom istraživanju poduzetništva, a u sklopu kojeg Hrvatska može pratiti i analizirati promjene u poduzetničkom kapacitetu zemlje u razdoblju od 15 godina. To omogućava uvid u tendencije i obrasce poduzetničkog djelovanja u Hrvatskoj, kao i usporedbu sa zemljama Europske unije i gospodarstvima svijeta čijoj razvojnoj razini Hrvatska pripada. Provodi ga CEPOR – Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva u suradnji s istraživačkim timom Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Pročitajte više

Okrugli stol „Cyber security u financijskoj industriji“ na Windays17

U okviru Windays17 konferencije, po prvi puta će se u četvrtak, 27. travnja, u tehnološkom dijelu konferencije održati okrugli stol „Cyber security u financijskoj industriji“. Raspravom u organizaciji Microsofta i Hrvatske udruge banaka, namjera je još jednom ukazati na važnost cyber sigurnosti za korisnike internetskog i mobilnog bankarstva kao i za poslovanje svih banaka u Hrvatskoj.

Pročitajte više

31. ožujka 2017. Okrugli stol „Banke i gospodarski rast“

Ovogodišnji - 5. Susret guvernera centralnih banaka država regije okupit će ponovo, u organizacijiposlovnog tjednika Lider, guvernere i predstavnike banaka i financijskog sektora.

Drugi dio Konferencije posvećen je temi „Banke i gospodarski rast“.

Nakon šest godina krize, u kojima su se banke nalazile pod pojačanom kritičkom lupom javnosti, ili su se njihove aktivnosti vezale uz rješavanje negativnog naslijeđa loših plasmana, ubrzanje gospodarskog oporavka otvara perspektivu za nova pitanja.

Pročitajte više

5. travnja 2016. Konferencija „Krediti i gospodarski rast”

Konferenciju „Krediti i gospodarski rast” organizira Hrvatska udruga banaka (HUB) u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović. Konferencija će se održati u utorak, 5. travnja 2016. godine, u hotelu Esplanade Zagreb s početkom u 9 sati.

Pročitajte više

15. srpnja 2015. Okrugli stol "Kapital koji nedostaje: Kako ubrzati rast malih poduzeća?"

Hrvatska udruga banaka (HUB) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) organiziraju okrugli stol "Kapital koji nedostaje: Kako ubrzati rast malih poduzeća?", u srijedu, 15. srpnja 2015. u velikoj dvorani HUP-a, Radnička cesta 52/1 kat, 10000 Zagreb, s početkom u 13 sati.

Pročitajte više

Obilježavanje 15 godina Hrvatske udruge banaka

HUB je osnovan 15. listopada 1999. godine u Zagrebu i od toga dana
argumentirano sudjeluje u svim regulatornim raspravama,
radi na podizanju standarda bankovnog poslovanja
i jača ugled hrvatskog bankarstva međunarodnim kontaktima

Pročitajte više

Program obilježavanja 15. obljetnice Hrvatske udruge banaka

Od 17. listopada do 21. listopada 2014. godine održat će se niz predavanja
i rasprava o aktualnim temama iz bankovnog i financijskog sektora

Pročitajte više
Subscribe to Događanja