Financijska pismenost

Europski kviz o novcu proglašen je najboljim komunikacijskim projektom u Europi

Europski kviz o novcu u srijedu je na svečanosti dodjela nagrada u Bruxellesu priznata kao najbolja kampanja 2018. godine u kategoriji trgovačkih društva.

Pročitajte više

Održana je konferencija na temu "Raste li financijska imovina građana u Hrvatskoj?"

Gotovo 50% imovine su depoziti u bankama, što je više nego u 2007. godini kada su iznosii 48% (prije svjetske financijske krize i višegodišnje recesije u Hrvatskoj). Mirovinski fondovi su narasli s 8% na 25% financijske imovine.

Pročitajte više

Sklopljen je Sporazum o suradnji na unaprjeđenju financijske pismenosti potrošača u Republici Hrvatskoj

Sporazumu je pristupila Hrvatska udruga banaka uz još 15 institucija, odnosno predstavnika javnopravnih tijela, nevladinih organizacija i financijskih institucija.

Pročitajte više

Konferencija ''Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska'' je otvorila važna pitanja hrvatskog obrazovnog sustava

U prostoru Obrtničke komore Zagreb je održana konferencija ''Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska'' na kojoj su se okupile sve interesne skupine vezane za obrazovanje – ministarstva, veleposlanstva, znanstvenike, profesore, studente te poduzetnike.

Pročitajte više

Učenici iz Šibenika predstavljali Hrvatsku u Bruxellesu na finalnom natjecanju

Bruxelles, 8. svibnja 2018. – Održano je završno međunarodno natjecanje Europski kviz o novcu na kojem je sudjelovalo 50 učenika iz 25 europskih država, pobjednici nacionalnih natjecanja.

Pročitajte više

Pobjednički tim iz Šibenika u Bruxellesu na finalnom natjecanju Europski kviz o novcu

Zagreb, 7. svibnja 2018. – Učenici Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika, Niko Perica i Roko Petković, putuju u Bruxelles gdje će sudjelovati na finalnom natjecanju kviza znanja o novcu. Europski kviz o novcu održao se u 27 europskih država, a sudjelovalo je više od 41,300 učenika.

Pročitajte više

Pobjednici Europskog kviza o novcu u Hrvatskoj su učenici 1. razreda Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika

Zagreb, 20. ožujka 2018. – Učenici Marko Čubrić, Niko Perica, Roko Petković i Bruno Petković iz 1. a razreda Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika pobjednici su prvog nacionalnog natjecanja Europskog kviza o novcu koji se održao prošlog petka putem online Kahoot! Platforme i YouTube kanala.

Pročitajte više

Kvizovi za vježbu i dodatne informacije

KVIZOVI ZA VJEŽBU – EUROPSKI KVIZ O NOVCU

Europski kviz o novcu prvi put se održava 2018. godine kao natjecanje za podizanje financijske pismenosti djece od 13-15 godina starosti.

Možete koristiti slijedeće kvizove na Kahoot! platformi za vježbu:

 

Pročitajte više

Završio natječaj „Online plaćanja“: Mladi najbolje znali kako se zaštiti u online kupnji, a žele učiti o ulaganjima, o porezima te o utjecaju marketinga na potrošnju

Na temelju anlize točnih odgovora, mladi su najviše naučili kako razlikovati lažne od sigurnih stranica na internetu, kako prepoznati lažne online ponude i oglase, kako se zaštiti od prijevara i rizika pri online plaćanju te koja su njihova potrošačka prava u online trgovini. Istovremeno, prema netočnim odgovorima, mladima su još uvijek nedovoljno jasni osnovni financijski proizvodi kao što su debitna kartica i dopušteno prekoračenje na tekućem računu. Nije im u najvećoj mjeri ni jasna razlika između potreba i mogućnosti, što je osnova za odgovorno upravljanje svojim novcem.

Pročitajte više
Subscribe to Financijska pismenost