Vijesti & događanja

HUB promiče zaštitu osobnih podataka

Europski dan zaštite osobnih podataka obilježava se 28. siječnja kao podsjetnik na potpisivanje Konvencije Vijeća Europe o zaštiti osoba u vezi automatizirane obrade osobnih podatka (Konvencija 108).

Pročitajte više

Predstavljeni HUB Izgledi: Blago usporavanje 2019.

Ekonomisti šest najvećih hrvatskih banaka predviđaju rast BDP-a u 2019. godini od 2,6%, direktor HUB-a Zdenko Adrović najavio snažnije poticanje rasprava o važnosti poticanja investicija za brži gospodarski rast.

Pročitajte više

HUB Pregled – 4/2018: Značajan rast neto dobiti bankarskog sektora, ali dobit iz operativnog poslovanja zapravo se nalazi u padu

U četvrtom ovogodišnjem broju redovite HUB-ove publikacije Pregledi rezultat se objašnjava znatno manjim ovogodišnjim vrijednosnim usklađenjima i rezervacijama.

Pročitajte više

Izabrano novo vodstvo Kluba glavnih ekonomista pri HUB-u

Članovi Kluba jednoglasno su na posljednjoj sjednici izabrali gđu. Živković Matijević predsjednicom, a g. Šantića dopredsjednikom Kluba za sljedeće dvije godine.

Pročitajte više

Objavljena nova – niža Nacionalna referentna stopa (NRS) za kredite građanima

Kamatne stope na kredite kod kojih se, primjerice, primjenjuje 12M NRS umanjene su u odnosu na isto razdoblje prošle godine u prosjeku za 0,22 postotnog boda za kune i 0,44 postotnog boda za eure.

Pročitajte više

Predstavljeno najnovije istraživanje Hrvatske udruge banaka o aspektima sigurnosti internetske kupovine

Rezultati istraživanja ukazuju na činjenicu da su građani sve oprezniji i informiraniji tijekom online kupovine, ali neophodno je kontinuirano upozoravati i naglašavati na moguće prijetnje.

Pročitajte više

Održana je konferencija na temu "Raste li financijska imovina građana u Hrvatskoj?"

Gotovo 50% imovine su depoziti u bankama, što je više nego u 2007. godini kada su iznosii 48% (prije svjetske financijske krize i višegodišnje recesije u Hrvatskoj). Mirovinski fondovi su narasli s 8% na 25% financijske imovine.

Pročitajte više

Održana je konferencija na temu sedam najčešćih financijskih online prijevara

Konferencija je održana, kako bi se još jednom podsjetilo građane na jednostavne korake koji se mogu poduzeti radi zaštite vlastitih osobnih, financijskih i poslovnih podataka.

Pročitajte više

Sklopljen je Sporazum o suradnji na unaprjeđenju financijske pismenosti potrošača u Republici Hrvatskoj

Sporazumu je pristupila Hrvatska udruga banaka uz još 15 institucija, odnosno predstavnika javnopravnih tijela, nevladinih organizacija i financijskih institucija.

Pročitajte više

#CyberScams: Sedam najčešćih financijskih online prijevara

Europol i Europska bankovna federacija pokreću kampanju podizanja svijesti o 7 najčešćih financijskih prijevara putem interneta.

Pročitajte više