Europski kviz o novcu 2018.

 

 

 

 

Europski kviz o novcu 2018. – prvi put u Hrvatskoj i Europi

Hrvatska udruga banaka u suradnji s Institutom za financijsku pismenost Štedopis i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske ove godine uoči Europskog tjedna novca organizira „Europski kviz o novcu“ (eng. European Money Quiz), online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina.

Obavijest za nastavnike/škole - nacionalno natjecanje

Zahvaljujemo svima koji su se prijavili za natjecanje. Svim prijavljenima poslana je e-mail poruka s potvrdom ili izmjenom korisničkog imena za svaki tim/razred.

Ukoliko ste nastavnik koji je izvršio prijavu, molimo pregledajte Vaš e-mail sandučić (u pravilu e-adresa koju ste naveli na obrascu za prijavu, provjerite i spam).
Do natjecanja redovno provjeravajte stranice Hrvatske udruge banaka i Vašu e-mail poštu.

Molimo pažljivo proučite Upute za prijavljene škole (nastavnike, razrede/timove) - preuzmite ovdje

Podsjetnik: Za što bolju pripremu za nacionalno i europsko finale, pripremili smo kvizove za vježbu iz područja financijske pismenosti, znanja o novcu, matematike, Europske unije i ostalih srodnih tema.

 Kvizovi za vježbu i dodatne informacije

Svi koji ne sudjeluju u nacionalnom natjecanju, također mogu besplatno, neovisno o natjecanju, koristiti kvizove.

 

Natjecanje za učenike od 13 do 15 godina

Riječ je o projektu Europske bankovne federacije koji učenjem i pripremama za kviz želi poboljšati financijsku pismenost djece diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme. Prema rasponu dobi, na natjecanje u Hrvatskoj mogu se prijaviti timovi učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola i 1. razreda srednjih škola

Ti će se učenici u Europskom tjednu novca, po prvi puta, natjecati kao i učenici iz Albanije, Austrije, Belgije, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Finske, Francuske, Grčke, Mađarske, Njemačke, Islanda, Irske, Italije, Latvije, Litve, Liechtensteina, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske te Ujedinjenog Kraljevstva. 

Nacionalno i europsko finale

Kviz će se održati na nacionalnoj i europskoj razini putem internetske veze i Yuotube kanala na poznatoj Kahoot! platformi. Nacionalni kviz o novcu održat će se16. ožujka 2018. na kojem će se istovremeno natjecati svi prijavljeni razredi ili timovi učenika.

Pobjednici nacionalnog natjecanja - dvoje mladih iz pobjedničkog razreda u pratnji u pratnji nastavnika/nastavnice - otputovat će u Bruxelles, Belgiju, gdje će sudjelovati na Europskom finalnom natjecanju 8. svibnja 2018. U Bruxellesu će se natjecati 60-ak europskih nacionalnih finalista iz 30-ak zemalja. Troškove putovanja hrvatskih finalista snosit će Hrvatska udruga banaka. 

Nastavnici su  mogli prijaviti učenike za natjecanje do 26. veljače 2018. Sudjelovanje u kvizu potpuno je besplatno.

Registracija - informacije vezane uz proces prijave (prijave su završene)

 

 

 

Svim nastavnicima i učenicima želimo puno uspjeha u pripremi i što bolje rezultate na prvom Europskom kvizu o novcu.

Neka najbolji tim pobijedi i ponosno predstavlja Hrvatsku na Bruxellesu.

 

 

 

 

O Europskom tjednu novca

 

Europski tjedan novca (eng. European Money Week) je godišnja inicijativa promocije financijskog obrazovanja diljem Europe. Organiziraju ga nacionalna udruženja banaka u mnogim europskim zemljama, a inicijativi su se pridružile i mnoge ostale financijske i javne institucije.

Kao i prošlih godina, članice Hrvatske udruge banaka organizirat će niz predavanja za učenike srednjih i osnovnih škola. U 2017. godini aktivnostima HUB-a i članica se odazvalo više od 7.000 učenika i njihovih nastavnika diljem Hrvatske.

Europski tjedan novca u 2018. traje od 12. do 18. ožujka.

Internet:             www.ebf.eu/europeanmoneyweek/
Twitter:               @EUMoneyWeek
Facebook:           /EuropeanMoneyWeek